Hello Guest

AL.create() problem?

  • 4 Replies
  • 6631 Views
AL.create() problem?
« on: May 20, 2007, 12:58:24 »
I am using LWGL 1.1 with netbeans 5.5 and jdk 1.6.01

when i am trying to create OPENAL it gives me errors
after some research i figure out that i must put OpenAL32.dll in jre/bin folder or jdk/jre/bin folder in order to work

now isn't a way to avoid this and read th openal32.dll from the same place that my *.jar file is?

*

Offline Matzon

  • *****
  • 2242
Re: AL.create() problem?
« Reply #1 on: May 20, 2007, 17:54:01 »
no no no - never ever put stuff in jre/bin or similar unless you know _exactly_ what you are doing!

just extract the lwjgl package(s) and run with the command line specified in the readme.
lwjgl comes with all* natives needed, including openal (yes, overriding vendor supplied binaries - deal with it  ::))

*ok, so we dont include opengl drivers  :-*

Re: AL.create() problem?
« Reply #2 on: May 21, 2007, 13:12:56 »
Yah but problem seems to exist only with openal dll. Java supports loading libs without setting java lib path if lib is in the same folder with your jar executable , which is what happening with ALL other libs in lwlgl except openal

*

Offline Matzon

  • *****
  • 2242
Re: AL.create() problem?
« Reply #3 on: May 21, 2007, 13:28:53 »
try and enable debug output:
-Dorg.lwjgl.util.Debug=true

Re: AL.create() problem?
« Reply #4 on: May 21, 2007, 13:54:35 »
partialy you can solve the problem if you use System.setProperty("java.lib.path","/"); in program but it should be a better way..