Hello Guest

Mac OS X Texture flickering

  • 1 Replies
  • 3187 Views
Mac OS X Texture flickering
« on: September 09, 2006, 11:25:05 »
Hey,

I get some strange texture flicker failures on Mac OS X in my Quake 3 BSP loader.

Here two videos:
On windows: http://bloody-blades.de/images/q3dm1_win.wmv
And on mac os x: http://bloody-blades.de/images/q3dm1_mac.wmv

If you look for example at the tower you'll see the textures moving like a sawtooth. The same at the big mouth.
The textures flicker when the camera is moving, and in any case only parts of the texture gets painted, the rest is black.

Is this a LWJGL problem or a malfunction in the Max OS X OpenGL drivers?
(Or bad code from my side?)

Hardware
Windows:
Renderer: GeForce FX 5900 Ultra/AGP/SSE/3DNOW!
Driver: nVidia ForceWare 84.21
OpenGL: Version: 2.0.1

Mac OS X:
(MacBook Pro 15")
Renderer: ATI Radeon X1600
OpenGL: Version: 1.4.10

::edit::
LWJGL version: 1.0 beta 3

::edit 2:
sorry for the quality in the mac video :P

hmmmmmmm...
« Reply #1 on: September 11, 2006, 13:58:59 »
Looks like some nasty z-fighting.
Is it possible to get closer to the textures to see if it stops when you get close? You might check the value for the depth bits in your Display.Create(). If you aren't specifiying a value, LWJGL picks a 8 bit depth buffer. :lol:
Maybe Nvidia drivers don't like an 8 bit depth buffer and changes it to 16 (thus you don't see it in Windows).

Anyone else have any ideas? :D
Programmers will, one day, rule the world... and the world won't notice until its too late.Just testing the marquee option ;D