Hello Guest

No sound on the Mac

  • 5 Replies
  • 8910 Views
No sound on the Mac
« on: May 24, 2006, 07:35:16 »
Hi LWJGL forum!

Still struggling with LWJGL and Intel-Macs ... *sigh*

Calling AL.create(null, 44100, 60, false); produces an Invalid memory access of location 4cb7bcf4 eip=99854e93:
Code: [Select]
Current thread (0x00501440):  JavaThread "main" [_thread_in_vm, id=25190400]
Stack: [0xb0001000,0xb07fa000)
Java frames: (J=compiled Java code, j=interpreted, Vv=VM code)
j  org.lwjgl.openal.AL.nCreate([Ljava/lang/String;)V+0
j  org.lwjgl.openal.AL.create(Ljava/lang/String;IIZ)V+111
...


Initializing OpenGL and other system tools like the timer/clock works. Btw, I'm using the TitanAttacks.app folder structure from Puppygames with modified plist settings.

Any clue? My blind guess would be, that the "openal.dylib" is not found by the process. Shouldn't it read "libopenal.dylib" in "TitanAttacks.app/.../Java/"?

Greetings,
Sormuras

No sound on the Mac
« Reply #1 on: May 24, 2006, 11:42:08 »
Renaming didn't help.  :(

No sound on the Mac
« Reply #2 on: May 27, 2006, 12:50:51 »
The error from above vanished. Now, there's a new one. Sigh.

OpenAL 1.2? Strange reports using the jars and native bibs from TitanAttacks...

Code: [Select]

OpenAL 1.2
  Device: null
  Renderer: Software
  Vendor: Any
  Extensions: *CRASH*


The crash says: org.lwjgl.openal.OpenALException: OpenAL error: Invalid Enum Value (40963)

What's wrong with querying the extensions?

Sor

No sound on the Mac
« Reply #3 on: September 15, 2006, 21:09:26 »
I'm running into this problem as well (using 1.0 beta2). Did you ever find a fix for it?

Edit: I should say a "similar problem" actually. I'm just trying to call the AL10.alListenerf() command to set some things, but then I get that error.
=-=-=-=-=-======-=-=-=-=-=-
http://www.tommytwisters.com

*

Offline Matzon

  • *****
  • 2242
No sound on the Mac
« Reply #4 on: September 16, 2006, 07:29:43 »
hmm, wonder if this has anything to do with apples updated OpenAL...
Is this universal binary or ?

No sound on the Mac
« Reply #5 on: September 16, 2006, 12:14:25 »
Ja, its the universal lib. And here, it also impossible to query the distance mode on the mac or some other listener related properties. I'll compile a small test program, soon.

Sor