Hello Guest

Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w

  • 5 Replies
  • 7334 Views
*

Offline VT

  • *
  • 2
Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« on: April 21, 2005, 06:31:03 »
Hi erverybody. I'm new with LWJGL. I read the installation guide from http://lwjgl.org/installation.php

while I'm trying the command "java -cp lwjgl.jar;lwjgl_util.jar;lwjgl_test.jar; org.lwjgl.test.WindowCreationTest"

i got error msgs
..
Ploblem retrieving mode with 640x480x24@75
Ploblem retrieving mode with 800x600x24@75
Ploblem retrieving mode with 1024x768x24@75
#
# An unexpected error has been detected by HotSpot Virtual Machine:
#
#  EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x0003610d, pid=1976, tid=3608
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.5.0_02-b09 mixed mode, sharing)
# Problematic frame:
# C  0x0003610d
#

Note:
OS: XP SP2
VGA: S3 ProSavageDDR (Latest Driver)

What's wrong? and What should I do?[/img]

*

Offline lightbringer

  • **
  • 50
  • Lone Wolf
Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« Reply #1 on: April 21, 2005, 10:11:23 »
just a guess, you could try setting your monitor refresh rate to 75 (it's probably at 60 now). of course, it might be something completely different, that i'm completely unaware of :S

*

Offline princec

  • *****
  • 1929
    • Puppygames
Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« Reply #2 on: April 21, 2005, 19:13:47 »
S3 drivers: aaaaagh.

Cas :)

*

Offline VT

  • *
  • 2
Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« Reply #3 on: April 22, 2005, 03:00:11 »
probably my monitor refresh rate = 85
so ..maybe there is something wrong with my S3

thanks everybody

*

Offline Matzon

  • *****
  • 2242
Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« Reply #4 on: April 22, 2005, 08:34:58 »
well, no matter how crappy drivers - we really shouldn't crash out, if possible to fail safely ?

Why am I getting this error, "Ploblem retrieving mode w
« Reply #5 on: June 07, 2005, 02:39:31 »
Let me tell you this, under windows I get 1024x768, 32 bit colors
but under linux i need to change 32bit to 24 bit and it works fine. I was getting the same error when i tried to run my apps previously developed under windows under Linux.
So, try to change either bits per pixel, resolution or frequency
Regards
-_-] Dust Worm [-_-] www.DustWormSoft.com [-_-]